jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Thursday, December 17, 2009

persiapan skullllll

bagi ibubapa yang ada anak bersekolah bukan setahun sekali je berbelanja lebih(persiapan raya)tapi persiapan sekolah beb kena jugak laa..dah akhir2 taun mmg pitih byk melayang laa ..kalau anak skit cam aku ni ok lagi..kalau sedozen botak laa kepala si ayah nya kot..hehehe..aku anak 2 ni bab persiapan skull dah abis 300..huhuhu...macam tu laa agaknya mak ayah aku dulu kan...bagi korang yg berkemampuan lebih...angka 3 tu tak nmpak mana pon...bagi aku ni skit punya susah hati weiii..hehehe...tapi bila duk kumpul nengok seme ni happy dan tak sabar bila si anak pakai nnti...harap2 laa bebudak ni tak persiakan ilmu kat sekolah nnti...malah nk berceloteh pjg2 mening plak pala korang baca..so meh laa tengok2 skit bawah ni...


baju berwarna kuning berseluar merah ni adalah baju sekolah si abang..taun depan abang jadi pengawas sekolah so begini laa seragam baru si abang..cantik kan tambahan seluar tu warna peberet aku...ssuh gila nk cari baju sekolah abang dari dungun sampai kemaman aku duk cari..bukan tak ada kat dungun tapi kain n jahitan tak berkualiti so ssh kit aku nk beli..sbb aku mmg cerewet skit bab baju sekolah anak ni..maklum laa nk pakai setahun kan so kene cari yg tahan lasak..mujur laa ada kat kemaman bawah the store...aku beli 2 pasang..mahal gilo weiii..2 pasang ni 80 ya duit hubby aku melayang...mengalah nk beli baju raya..huhuhu...skull punya pasal kita orang mengalah je laa...tambahan happy nengok anak bergaya dengan jawatan baru...hehe(jgn mare)


baju sekolah putih berseluar biru ni pastinya uniform baru tuk adik...aku beli 2 pasang gak senag sikit nak tukar2 hari2 pasal aku tak suka nengok anak pakai yg sama sbb paham2 je laa berbau n kotor nnti...tak kose aku nengok kang...baju adik tak laa mahal sgt..bese2 jee...tak sabar hati nk tengok adik pakai maklum laa first darjah 1 kang...


kasut itam ni hak milik kekal si abang...hancem laa abang gi koloh nnti pakai kasut itam...hehehe..pandai dok abag pakai yg bertali ni???jgn dibelit kat kaki udah laa...


kasut putih ni hak milik kekal si adik....pandai2 laa adik jaganya kasi berseh sentiasa..bab sental membasuh ni malah laa aku nk memberus lama2...


Ini ialah beg si abang....merah lagi tau ..abang pilih sendiri dia kata berkenan yang ini, apa lagi beli je..senang cerita kan..okey jugak aku tengok mmg cantik juga..sama colour beg adik plak...tak di rancang tau..meh nengok beg adik plak...


beg yang ada roda ni bukan beg balik kg tau tapi beg si adik...ye laa kalau darjah 1 ni buku pun dah byk kena isikan..berat plak tu so belikan yg ada tayar senang adik tarik tolak jee...tul tak???sekali aku tengok beg ni besar dari adik..macam mana laaa nanti yee adik bawa...


segala perkakas sekolah budak berdua ni...yg lebey2 tu simpan tuk kegunaan akan datng..sebenarnya kalau tak beli tuk adik tak apa pasal yg cikgu present byak tapi tu laa si adik ni kalau abang beli dia sibuk nak jugak...tak beli majuk2 plak...so yg cikgu kasi tu leh simpan buat kenangan...tidak pun boleh guna akan datang...

8 comments:

Az Rina said...

kejap je kan dah nak bukak semester baru untuk bdk skolah..rase macam baru je dorang cuti..

begitulah bagi mak2 yag ade anak ni..mesti bz dan excited macam mak lak yg nak gi skolah, hehehe..

Ryn said...

wahhhh...gitulaa kan kalo dah nak start skool balik...sumer peralatan pn brd new...yelaa, mende2 ni ekceli motivasi utk ank2 ke sekolah jugak kan...

alyyani said...

wah, serba serbi baru anak akak masuk sekolah nanti ye. nanti time saya pulak shopping barang nak masuk sekolah. asal anak2 sernok, kita da puas hati kan?

Mama-Danish & Sarah said...

DAH BELI KE? INGATKAN BU NAK SHOPPING BARANG SEKOLAH KAT KL...

MAMA BLM BELI PAPE PUN LAGI UTK DANISH....

TAK YAH TERKEJAR2 KOT PASAL DANISH BELAJAR KAT TADIKA JER...

BELI BEG SEKOLAH PUN DAH CUKUP....

miemiey said...

azrina~masa sekarang ni tak cam dulu..cepat je berlalu..kita dulu2 asyik duk pk bila laa skull nk coti...hehehe..sekarg dalam sedar tak sedar nk skull balik..
nnti riena excited bila bb dah besar nnti tambahn kali pertama skull...tapi bab bujet je tak tahan ni..hehehe...

miemiey said...

ryn~semangat kat anak2 kan...ibubapa pon naik semangat samakan...bukan apa nk nengok ank chantek2 bila hari pertama ke sekolaH...hehe..ye laa bebudak ni kl pakai yg lama mesti takde mood ke sekolah..namakan budak cam gini kan..

miemiey said...

alyyani~tu laa serba baru sampai botak kepala bapaknya..nak pakai yg lama kot 2 nangis taknk g skull lak..hehehe..lagi pun si abg dh jadik pengawas tak leh pakai yg lama daa bju..nk bg adik tak padan pasal saiz bdn abg n adik jauh bezanya...

miemiey said...

mama~hehehe...tak sempat kl beli kat kl....entah jadik ke tidak g kl..harap2 jadik mama...keboringan duk umah sentiasa,,,,ye laa kl tadika tak yah bimbg kan nnti 2 thun depan mama mesti sibuk..tambahn nk skull darjah 1 kan....exitaed lebey mama nnti..

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT