jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Tuesday, September 29, 2009

album di Aidilfitri

assalamualaikum....salam kembali buat semua....




DI PAGI SYAWAL

Salam semua...lama dah rasanya aku tak update blog aku ni....yelaa rayakan...mana laa sempat nk update...raya tahun ni aku beraya di rumah MIL....tak jauh umah MIL kat Dungun je..setengah jam je....kemeriahan mmg terasalah pasal keluarga hubby aku besar..tambahan pula,semua ada di pagi syawal(kecuali abg long n bongsu)happy juga dapt bertemu ipar2 yg duk jauh2 akhirnya pulang berhari raya..apa lagi bergosip laaa..tapi bukan pasal org tau..pasal perkembangan kami laa....cite ank2 cam2 lagi laa...mmg riuh bagaikan...kalau pi umah atuk lagi ramai dgn mak2 saudara....cam nk kenduri..pasal mkn usah dikata dalam satu hari syawal tu cam2 aku telan...ada lontong,nasi minyak,laksa....nasi himpit,,cam2 lagi laa...aduiii kenyang tul..mkn pree plak..tak yah masak..cuma cuci pinggan jee...mmg syokkkk tau...duit raya??ank2 yg paling suka...ye laa mak pak cedara ramai..boleh dikata kan hampir sekg tu saudara mara sebelah hubby...manyak umah gak kami serbu...mmg best..meriah..meriah..walaupun begitu jauh di sudut hati aku rindu ngn mak dan ayah..apa laa diorang buat hari tu....cedih tau.......huhu...raya ketiga baru dapat alik kmn...pasal raya kedua adik aku buat kenduri kat umah MIL dia...so kami rancang nk bertolak kemaman sekali....


bersama keluarga sebelah hubby....masih ada 3 keluarga yg tak ada dlm gambar ni....abang yg paling sulung beraya di rumah mertuanya..raya ke2 baru alik umah MIL...1 keluarga lagi p klinik pasal anaknya demam panas yg tinggi..kasihan anknya raya2 pun demam....1 keluarga lagi beraya kat dungun petang baru mai cni....tahun ni mmg sepatutnya semua ada umah MIL..tapi abg yg sulung ttp beraya umah mertua juga tahun ni....tapi tak kisah laa dekat jee...tahun depan agaknya MIL aku kesunyian laa sbb semua ank2 MIL beraya di rumah mertua masing2,,,mgkn abg yg sulung ada kot tahun depan...n adik abg yg bongsu kot ada sama...


cucu2 beratur menunggu giliran dapat duit raya dari nenek....nek,,,berapalah duit raya tahun ni yee????tengok tu si Danish walaupun dah dapt duit raya masih beratur tgu nk dapat duit raya lagi...kasihan kat adik Tasya...Danish memitasnya...tgn bapaknya dah tarik anaknya tuuu....tak aci ank ko dapt 2 kali kasi ank aku..agaknya dlm hati bapak budak tu...ishk..ishk....qiqiqiqi....ayie plak duk angkat tangan..horeyyyyy!!!!dapat duit raya....5 rial..???5 rupiah???5 dolar!!!


kami sekeluarga bermaaf-maafan di pagi syawal..ampun my laling pas ni o-o yee...yg tu MIL aku....anak2ku,,,,hari2 ibu maafkan cayang tau....bukan nnti raya je...pasni ank aku tgu ampau raya plak ..yg tu mmg dah wajib..tahun ni abah up kan duit raya pasal anak2 dah pandai berpuasa....


begini laa suasana dipagi aidilfitri..cukup meriah sekali aku rasakan walaupun di rumah MIL...keluarga MIL aku besar...jadi kemeriahannya mmg gamak laa...bagaikan...cik idah..sempat lagi isi duit raya...????mai laa nk satu...upah iprime....hih..hih..hih...


masa ni time mkn...punya laa gelojoh time mkn..lapor agaknya setelah sebulan berpuasa...menu pagi syawal hari tu aku dan kakak ipar yg bertudung ungu tu sepakat nk bikin lontong....korang tau kami 2 ipar ni tidur kul 4 pagi tau...cam2 aktiviti kita buat pas masak...mengosok plak....adik2 ipar yg lain sibuk ngan ank memasing jadi tgl kita 2 org je...yg jadi tukang masak aritu....tapi tak pe kitaorang happy tau maklum laa esok kan raya...walaupun hati aku rindu kat family aku di kemaman...namun happy tetap happy pasal ni pun keluarga aku....


pose2 kami sekeluarga di hari raya.....terasa romantik plak nengok pic tu...huhu...


yang ni plak pic berhari raya kat umah tokki....maknanya datuk laa...suami aku beruntung kerana masih memiliki atuk dan nenek...aku plak...dah takde datuk n nenek..semuanya telah pergi mengadap ilahi....pada hari tu nenek suami aku tak sihat...siap berselimut lagi..biasalaa org tua kan...tapi nenek tetap berbaju raya tau..yg tu atuk suami aku....masih encem lagi tau..hihi....berbaju merah ..bertudung itam adalah adik suami aku....korang tau tak dia sebenarnya kembar...(bila laa aku nk dapat ank kembar plak,manatau menwarisi jenetik sebelah suami aku)doakan yee...yg paling bawah tu sepasang suami isteri yg sedondong baju warna merah adalah adik dan ipar sebelah aku...si nana...(tahun ni walaupun beraya dirumh MIL aku dapt jumpa adik aku 1 syawal gak pasal sominya 1 kg dgn hubby aku....masa cintan2 dulu adik aku berkenan kat kawan hubby aku..se kg plak tu........so kahwin raya pun sekali laa..untung..untung...adik ika comellllll bangat berbaju kurung colour merah....aku pling geram tang kacuttttnya....


kenangan di hari raya...tema tahun ni aku dan cik hubby je yg hampir2 sama...anak2 2 org ni temanya warna coklat....anak aku sekarang dah besar...masa nk membeli baju hari tu...sempat lagi dia komen taknak colour sama...nak tak nak pas aku pujuk..dengan adik je Ayie nak warna yg sama...oraitttt tanpe berpikir pjg aku setuju........rancang punya rancang....bior aku dan cik hubby yg sama.............maka terhasil laaaaaaaaaa warna campuran cam pic kat bawah ni..............tahun ni agaknya kami sedondong mgkin tahun depan warna-warni di aidilfitri...cik hubby pun dah mula merenget cam boriaaaaaa dia kata..hihi...(org penang jgn marah noiii)ampun... 


adik iparku with family(yg lelaki tu adalah adik kepada my hubby)kini menetap di JB...mula berjinak2 dalam dunia blogger..kl ada yg ingn menambah kenalan boleh tekan SINI


****************************************************************

sebahagian persiapan raya


kami pergi bercoping nak carik baju melayu...manyak tul baju yg ada...cam2 colour ada...aku biasa coping kat THE STORE KEMAMAN.. pasal kat cni mmg byk baju melayu dan baju wanita yg sudah siap..ada laa dalam 20 kedai kat bawah tanah ni yg jual cam2 baju melayu..kl nk coping last day pose pun masih manyak tau baju yg ada..sini mmg semua ada,,,tak rugi masa tau dtg sini..

baju raya..baju raya...yg ni sebahagian jer tau..sbb yg lain termasuk kasut kitaorn shopping last minute....yelaa cik hubby dapat gaji n bonus last minit..tak dapat laa aku ambik picnya awal2...yg ni dah lama ambik tau tapi aku beserlaa perap kan dulu jadi pekasam...baju aku ada sehelai lagi yg belum diambik..mlm raya baru aku ambik pasal tukang jahit tu kat kg hubby sekali balik raya laa...ambiknya...




****************************************************************

himpunan kad raya


Terima kasih kepada teman-teman kerana bersusah payah membuat kad raya di alam cyber ni... walaupun kad2 yang cantik ini tak dapat aku gantung kat dinding umah aku....sekurang2nya aku dah tempek kad2 dari korang semua disini...makin berseri2lah blog aku nanti dgn adanya kad2 ni .....maaf kerana terlambat aku tempek kad korang kat sini pasal akhir ramadhan baru2 ni aku sibuk sesanggggatttt....amat aku kesali namun aku rasa sekarang ni masih lagi dlm bulan syawal..apa salahnya aku hargai kad korang semua....akhir kata SELAMAT HARI RAYA......MAAF ZAHIR BATIN....

meh kita tengok kad2 yang cantik ni dari teman2 bloggerku.....

DARI TINIE


DARI SHARHANAH


DARI RYN


DARI NUR


DARI NEEZA


DARI NASZIF


DARI DEQ NADIA


MUMMY ILA


DARI KAK PIJA


DARI KAK FIZA


DARI NOORSHA


DARI INA


DARI IEDA KUWIAT


DARI IBU MIFZAL ARSYAD


DARI IBU ARIFA


DARI JUE


DARI LYANA


DARI CATLINA


DARI CUTEMIUT

DARI AYU ARSHAD


DARI ADWAN ENCEM


2 comments:

sis_nita said...

salam dik..

amboii..

sekali hapdett..

tu diaaaaaaaa..

meriah gambar..

heheh!

miemiey said...

sis niat~salam kak...
kangen sama kamoo kak...
selamat hari raya kak..
maaf zahir batin yee

hehe...meriah di aidil fitri kak

sekali dlm setahun kak...

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT