jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Tuesday, September 08, 2009

tag dari mama alya da vogi

Aku dapat tag dari MAMA ALYA DA VOGI...Pasal mkn2 ...pose 2ni jawb pasal mkn2 rasa lapar plak..hehehe...oket soklannya tak laa byak sgt..ni yg membuat aku rajin nk jawabnya...3 hari dah jawab tag..tak jemu2 aku tau pasal aku nk lunaskan hutang piutang ku...baru rasa ringan sikit bahu memikul tau..huk..huk.. 

TAG Makan-Makan Raya:-

1. Suka memasak ?
~suka...kekadang malas jugak... 

2. Masakan istimewa anda untuk yg tersayang adalah...(2 jenis)
~gulai ayam...
~ ayam paprik


3.Makanan istimewa yang anda suke waktu Raya? kenapa?(2 jenis)
~nasi minyak sbb mmg dah jadi makanan tradisi wajib ada... 
~sate dan nasi himpit sbb mmg sedap..erm..tingin plak aku nk mkn.. 

4. Kuih Raya Kegemaran anda dan si dia?
~tart nanas 
~conflakes madu dan almond landon...

5. Tayang sikit gambar masakn dari anda...hehe... 





ni semua gambar2 masakan air tgn aku.....masakanku ialah:-
1)sup ayam
2)gulai ayam
3)nasi lemak
4)nasi sup
5)ayam goreng
6)ayam paprik
7)telur dadar
8)nasi goreng paprik
6)sila beri tag ini kepada 10 orang kenalan di blog list anda:-aku nk kasi.....
~noorsha
~yatie
~mama manja
~mama adwan
~alyanni
~ieda 
~ina nabila
~noreen
~kak nur
~neezareef
*sila ambik dan jawab tag ini yee....
****************************************************************************************
FADHILAT SOLAT TARAWIH PADA BULAN RAMADHAN
~Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh 
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.
~jom solat~

5 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

akak nak resepi paprik tu bole?sedappp.... saya x pandai lor nak wat paprik ...huhuhu :(

yoro okino said...

adoiiii sodapp nyo
lapar2

ppb_ppkp said...

mimiey..mana byk pon..masak ikan 3 rasa,baby kailan n gulai ayam (tupon balance ayam ada 5 ketul dlm freeze..perabih stok. yang lain..satay...n roti john beli jer..sempat masak..kalo dah prepare bahan dari pagi sblm pi keje (kalo keje ptg)

hamboih..mimiey....terliuq la...
idea ni..

sis_nita said...

pehhhhh..

sentappppppppp..

sampai ati ko dik.. tayang menu2 mabeles kat akak.. huhu!

AdwanEncem said...

mak aiiii manyak nye masak...

auntie... mama kate dia utang lu tag tu leh..sbb mama dh lama tak masak besh, asik megi, sardin...hehehehe

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT