jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Wednesday, July 15, 2009

cerita ceritu pasal makan......

 Asyik cite pasal jalan2 je..kali ni aku nk cerita ceritu pasal makan....Pic yg aku snap ni semuanyr aku masak sendiri..tak main bli2 ni...aku mmg suka masak2.Tapi menu ari ni tak lah special sgt bese-bese jer.....bleh laa....ongkeh..pagi2 lagik aku buatkn cengkodok(btul ke aku eja ni,kl slh buat x nmpk je)hehe...orang ganu pgl *jeput pisang*sbbnye mmg taruk pisang laa kan..pisang ni mama sarah yg bagi...mama tgk lah pisang mama ni, ibu buat jeput pisang....pisang yg mama punya jdi apa lak?hehe..pisang ni mak mama Sarah yg bagi kat die..masa tu putik lagik....bila dh pisang ni msk, aku buat jeput ni...........meh laaa mkangggg jeput niii nganggg akuuuuu................hih hih


Tengahari tadi,aku masak tumis sotong n goreng ikan kembung je tuk familly aku...semlm pun tumis sotong gak..arini pun sama...sotong ni ayah aku yg bagi..ayah aku sekrg ni daa jdi org pencen, jdi masa seharian di abisskn g ke laut jer..candat sotonggggg......tu je menu aku aku hari ni...sayur tak sempt nk bli..........mkn je apa yg ada....liccccccccccin sapu bersihhh aku msak ari ni family aku mkn....tak sempt simpan tuk mlm pun...sodap ke ??????hih hih hih................



MENU SARAH

       tengahari tadi aku masakn tuk Sarah nasi goreng putih..aku msukn sotong dlm nasi grg ni..berselera lah Sarah makangg..sampai angkut 2 kali..berbaloi lah ibu penat masak hari ni kan..gumbiranya hati bu Sarah makan,,,,hih..hih...hih... apalah agknye ptg ni aku nk msk tuk Sarah..nasi grg ni dah abissss Sarah makan ..........pikir-pikr ni........apa yerk?????????????                                                                                                                                                                                        okey..menu aku ptang ni aku buatkn bihun sup tuk Sarah..sup ni aku msukn ayam,sotong dan sayuran.Bahan tadi aku bubuh supaya nk tambh manis n nk sodapkan sup aku ni..brulah berselera Sarah mkn kanss....huhuhu...uwaaaaaaaaa....tapi yg sodehnye Sarah tak nk mkn..mau tak mau..terpaksalah aku bgkus je..suh mama suapkn nti g KL.Sebenonye mama Sarah nk cuti2 malaysia kat Kl..pas alik koje pogi lah..tu..jadik esok udah semestinye aku cuti laa...duk umh je aku rest2..main ngn ank2...kemaa-kemas umah...agaknye laaa........                                                                                                          


haaa....yg ni special tuk Sarah...aku buat kan air carrot asli tuk Sarah minum.......mama die bekal kan byak carrot jadi aku buatkan air ni .................bestnyer...........minumlah Sarahhhhhhh... 


2 comments:

jaijina said...

wah, bnyknye menu mie hari nie..asik cite pasal makan je kan..sedapnye lah..

Mama-Danish & Sarah said...

wahhhhhhhh..... banyaknya masak bu.. mama ingat sutun hok bu bagi mama tu bu beli, ropenya ayah bu gi candat sendiri.. patut ler segor megor...
pisang mama bawak gi ofis, dorang mkn gitu jerk... tengahari licinnnn...

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT