jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Tuesday, January 19, 2010

lunch~bihun tomyam~

hah..mek yati ada tanya pe aku masak tengahari tadi so ko nak tau ye mek...meh..meh..tengok apa kebenda aku masak...
tu dia....
bihun tomyam
simple je aku masak buat bihun tomyam..tuk cik hubby kasi mkn dgn nasi tomyam ni
aku dan anak2 lagi takap layan bihun tomyam ni lagi mabeles sbb leh hirup mirup kuah nya yg pedas dan masam2 tomato tu...
kadang2 terpikir membazir sgt2 sebelum ni mkn kat kedai mkn
pasal kl kita ni rajin
boleh bikin sama sedap kat kedai tu
percaya tak
cuba korang try buat
tapi dr segi suasana memang best makan kat kedai kan
semua terhidang tak yah susah2 kan
okey yati terlaksana sudaa yee..
chantek!!!!!

aksi anak aku yg kelaparan makan bihun tomyam..makan sampai lebam dik...

14 comments:

Liyatie Ismail said...

sedap mimie oiii..peberet laki aku tu...lapo pulok perot aku nih...huhu...

miemiey said...

liyatie~hehehe...buat laa mesti laki mu jilat pinggan air tgn isteri kan...mu nak mkn aku masok senag je pegang stereng tekan minyak ,klah gear..meh jalan umoh aku...

el said...

ya rabbi mie..terliur aku tgk haaa..ko dah batalkan pose aku ..kahhhh mn ada pose pun kahkahkahhhhhhhhhhh..sgt2 sedap tu..rs pedas dlm molot aku..sluurrppp

Liyatie Ismail said...

buleh mie,tunggu aku renew lesen aku dlu..haha

alyyani said...

kecur air liur tgk mihun tomyam tu. tamabh dgn tomato itu. mmg favorite tuh. tp sejak nia pandai makan ni dok maakan mihun sup je. bila bole bagi makan tomyam eh? hehehe..

suhida said...

kak,mintak resepi wat tomyam tu kak.nmpk sgt sedap.

miemiey said...

el~ala cian ko el..aku buat ko terliur..kui..kui..kl ko ngandung sah ko kena datang sini mengidam yg aku buat..mmg sedap..hahaha..aku yg perasan..qiqiqi

miemiey said...

lyatie~ok..aku tguuuu..setahun lagi mu renwe lesen..hahaha...

alyanni~tu laa ank kecik ni tak makan pedas kan..tpi kl nak makan buat tuk alyanni doh arr...mujur laa anak mie dh besar leh mkn pedas..tapi kl pedas sgt dia tak abid plak..biasa mie asingkan laa..

miemiey said...

suhida~nnti dik..akak buat special n3 tuk adik..tguuu...

LYaFRINA said...

mak oii.. dasyat...
lapor sgt tu..heheheh
k.mie ni mmg pndai msk la.. rajinnyer msk lauk best2
tba2 tringin nk jd suri rmh blh msak utk suami.. tp lya xpandai

LYaFRINA said...

mak oii.. dasyat...
lapor sgt tu..heheheh
k.mie ni mmg pndai msk la.. rajinnyer msk lauk best2
tba2 tringin nk jd suri rmh blh msak utk suami.. tp lya xpandai

QuEeN Of 2 Heroes said...

tom yam! sedapnya...terliur lak... :P

miemiey said...

diq nadia~alahai..ciannya akak selaulu buat adik terliur,,,try buat dik..

miemiey said...

lya~kmi mula2 kahwin goreng ikan tak pandai...takut sgt myk..sungguh..tapi belajar laa ..pasti pandai..kacang jee...

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT