jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Monday, July 26, 2010

Capoiera Brazil Show di Teluk Cempedak

erm...salam pagi buat semua...
Setiap malam Ahad confirm dak kecik si Danish asyik haru aku dan abah 
pergi kat Telok Cempedak(TC)..
selalu jee dia kata nak pergi tengok orang patung a.k.a robert..
yg tu laa ayat dia selalu
apa laa istimewa sgt dgn org patung sampai tiap2 mggu nak pergi
kami pergi jugak sbb nak tengok kot2 ada malam ala kebudayaan tu..
biasa ada jee org ramai buat persembahan..
ada yg nyanyi ikut band..silat mata..macam2 ada..
pelik2 gak kadang2 tgk tapi terhibur..
kalau mlm minggu kat sini mmg parking jam laa..
jalan bagaikan..huh..


ini laa org patung a.k.a robert yg adik rindu tu...hehehe..
dia sebenarnya stay kat TC ni tau..ada khemah dia dihujung pokok kat sini...tu laa tempat tinggal robert ni..pelbagai aksi robert dia boleh buat..berdiri lama2 pun rilek jee..

erm..kebetulan malam tu ada pertunjukan capoiera...satu permainan dan seni mempertahankan diri yg penuh helah dari negara BRAZIL...best sgt dengar diorang nyanyi..walaupun tak faham tapi terhibur...tengok plak mereka beraksi ..mmg best..ye laa tradisi negara lain yang tak pernah kita tengokkan...
kanak2 pun ada juga...
try laa korang google Capoiera..lagi jelas korang boleh tengok..kalau malas layan jee video yg sempat aku rakam kat bawah...

mereka menyanyi diiringi dengan alat muzik yg pelik aku tgok...dan pertunjukan aksi mempertahankan diri capoiera...

kanak2 pun pandai pusing2 cam tu..agak kurang jelas kerana mereka sedang bergerak kan
time aku ambil gambar...kanak2 ni semuanya anak2 melayu..mgkin mak ayah diorg antar mereka belajar kelas capoeira..cuma pelatih dia je org brazil..tapi kebanyakkan ank melayu yg join tu pandai cakap Brazil..

berpusing2 bagaikan...

adik sedang syok tengok tu.."tengok laa balik nanti aku tiru nye"siap bawa bola tau nak maen tepi pantai...aku n hubby plak buat2 romantik laa malam tu..kakakka...

si abang bertenggek di tepi batu...

nak tau tak capoiera cam ane...???jom tengok video baru tau...


huh...lenguh nak tggu video yg paling best ni upload sbb 6 minit lambat sgt so cancel...huhuhu..yg tu plg best..layan jee yg ada kat atas ok...

6 comments:

LYaFRINA said...

salam k.mie.. syg sgt k.mie.. rindu k.mie.. thanks sbb sudi lawat lya aritu.. tp..lya x dpt ingt lgsung.. n bila jumpa kat luar pon.mybe x dpt cam lg.. sedihnya jumpa dlm keadaan lya g2.. bestkan kalo jumpa time lya sihat..msti byk mde blh cakap.. sbb lya suka ckp.. heeheheheehee

k.mie..meriahnya tc mlm2..jd lg best dtg mlm..lps ni kna pegi mlm... robert martin tu..ahhhaiii..suka sgt dgn aksi dia..asya suka tgk.. mmg thibur

THANKS SBB SUPPORT LYA SLAMA NI..LYA SGT2 HARGAINYA

az rina a.k.a jaijina said...

lya> rehatlah bnyak2 lya, take ye lya..

mimiey> sudah maju skang ye TC, macam2 aktiviti ade dah skang ni..kalau dlu, org besa men layang2 aje kan..

el said...

mcm2 eh kat t.cempedak tu
happening..xpelah mie bw lah budak2 tu jalan2..asalkan mereka hepi

miemiey said...

lya~lya terima kasih dtg blog kmie..lya dah sihat lom..lama tul tak dengar cite lya...kmi dtg aritu..sempat lya cakap dengan kmi..tapi tu laa mgkin lya dah sakit n nk sawan tu jadi tak ingt..padahal apa yg kmi cakap lya angguk...sambil pgg tgn kmi kuat sgt..

erm..lya malam mmg best kat tc terutama malam ahad hari sabtu mmg jam parking..dtg laa sekali lya nnti leh kita jupe..;)

miemiey said...

riena~tu laa aku rasa dah maju..dulu2 takde apa2 kat sini kat..kat sini sekarang dah jadi macam pasar seni gtu...

miemiey said...

el~happening..mmg sgt2...terutama anak2 mie kak el...kadang2 kita dah naik boring plak ke sana tapi kl kebetulan ada show tu yg best..

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT