jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Monday, July 12, 2010

up date lya sungguh terharu...


sebentar tadi baru je balik dari melawat lya kat icu kemaman...sungguh terharu dan sedih melihat keadaan lya yang sedang sakit..nmpak sgt di wajahnya kepenatan..lebih menyayat hati aku dapat melihat sendiri lya ketika dia sawan...hanya doa dan air mata hiba yg mampu aku lakukan...sebelum lya tidak sedarkan diri dan sawan...sempat aku memberi kata2 semangat buatnya...namun lya tidak mampu berkata2..hanya tangisan yg aku lihat dipipinya sambil menahan kesakitan yang amat sgt...lya beruntung mempunyai anak yg cerdik..."mama..mama...mkn ubat takboh"sedih hati mendengar anaknya pandai berkata2..sempat juga aku mendukung anak lya..yg selama ini aku hanya mampu menatapnya di blog lya..masa tu aku rasa teringt sangat sarah...semoga lya cepat sembuh...ya allah panjangkan usia lya dibumimu ini...kasihanlah anknya yg masih memerlukan kasih seorang mama..amin"...menurut jururawat yang merawat beliau..jantung lya stabil... hari ni dah 3 kali lya sawan..memang tak tertanggung rasanya bila sawan tu datang seluruh kaki tgn menjadi kaku..
lya seolah2 nak muntah2 akibat perut masuk angin kerana seharian dia berpuasa..sungguh kasihan melihat keadaan lya..kwan2 semua..kita sama2 lah mendoakan yang terbaik buat lya dan bersolat hajat bagi yang berkesempatan dan berkemampuan..sungguh tak dapat aku bayangkan andai ini terjadi kepada ku...melihat lya mengapai tangan anaknya dalam keadaan tak bermaya sungguh aku tahu di hatinya dia begitu rindukan anaknya...masa tu aku lihat dia menanggis...tapi entah kenapa lya macam tak berapa nampak anaknya yg sudah di hadapannya...

tulisan ini sekadar up date tentang lya yang ingin aku kongsikan bersama teman2 yg tidak berkesempatan melihatnya..tiada niat untuk memalukan beliau...kami semua sayang lya








jalan-jalan cuci mata kat sini











14 comments:

~aSHa~ said...

sayu nye baca ayat kamu...

miemiey, asha pg lunch time...sempat jumpa kawan2 kolej dia geng flirzz...

masa asha jumpa dia..dia leh berckp2 lagi..tapi nampak lemah sgt....sedih tgk dia...

rindu kat senyuman dia, dan terjahan beliau kat setiap blog kawan2...

miemiey said...

asha~betul laa asha miemiey pun sama..pagi ni dan semalam terasa ingt sgt kat dia ..macammanalaa dia sekarang kan...kl dekat2 hari2 boleh jenguk kan...sha...kl ada perkembgan terbaru beritahu miemiey yee...

mummy_ayu said...

alahai...siannya Lya..harap dia cepat sembuh...amin!! sedih baca part anak dia tu...

Rizziela said...

Kesian kat Lya....sedih sangat bila dengar cerita dia. Semoga Lya cepat sembuh yer....

Mari kita ramai2 berdoa..semoga Lya akan kembali seperti biasa..rindu nak baca coretan lya kat blog..Lya....cepat sembuh yer

miemiey said...

mummy ayu n rizziela~kita doakan dia cepat sembuh yee...pagi ni rasa rindu sgt2 kat dia..rindu dgn komen2 dia...rasa macam kehilangan je...masih terbayang wajah lya semlm...kesakitan dan kepenatan yg tak terkata...:(

zue @ annaleeya said...

sedihnya baca nih... teringin sgt nak tgk lya... Insyaallah klu xde ape2, ujung mggu nih nak pegi...

rindu sgt kt lya... wlupon tak pnah jmpa, tp rasa dekat sgt dgn lya.... be strong lya..!!

fieza said...

Sedihnye baca cerita awak..Lya seorg blogger yang sangat rajin melawat blogger lain..sama2 doakan kesihatan belia..Amin

miemiey said...

ZUE~ZUE TGL KAT MANA...BETUL TU..RAMAI KAWAN2 SAYANGKAN LYA KAN...MIMI PUN SAMA DAH MACAM ADIK SENDIRI...HUHU..SUNYI SGT RINDU SGT KATA2 LYA DI BLOG...

miemiey said...

FIEZA~HANYA TUHAN JE JE TAHU BILA SAYA SENDIRI NMPAK LYA KETIKA SAWAN..MMG TAK TERDAYA DIA MENAHAN SEMUA TU....LAGI SAYU TGK WAJAH FAIN YG MENGHARAP ISTERI TERCINTA SEMBUH..

QuEeN Of 2 Heroes said...

sedihnya...
walaupun sy x kenal dia...
semoga kawan akak cepat sembuh....

miemiey said...

nad~tulah nad..mudahan doa kita diterima tuhan...
nad..akak dah jumpa sate zul yg nad cakap tempoh hari..cuma belum try lagi masuk pasal ramai sgt org...

Kmieja said...

sedihnyaaaa...hampir meleleh air mata....semoga lya cepat sembuh, ya allah...kesihani & sembuhkanlah hambamu yg punya anak kecil itu....kesihanilah anaknya....die perlukan belaian seorg ibu....

Alessandro said...

Saya bersimpati dengan keadaan Puan Iya, kalau boleh, sila email pada saya di Alessandrorahman@ymail.com
, berikan nama penuh dan umur beliau.

Saya merupakan salah seorang dari Komuniti Reiki Malaysia dan kami harap dapat membantu menyalurkan energi reiki.

Kesembuhan bukan datang dari manusia, ianya datang dari Tuhan, tetapi sebagai manusia kita kena berusaha.

Terima kasih.

p/s-harap dapat reply secepat mungkin di email saya supaya saya dapat maklumkan pada para sahabat reiki master yang lain.

'NuReeN' said...

saya doakan cepat sembuh.. harus kuatkan semangat ya..

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT