jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Monday, April 19, 2010

biar sampai leleh...







terasa lain macam je ari ni
kaki tangan lemah gemalai je
bukan kerana aku nak menari tau
tapi terasa badan macam tak sihat
dua2 anak aku dah terjebak selsema batuk
ni kira aku dah nak berjangkit ni,lagipun
memandangkan cuaca memang panas kan
tapi kerja umah tetap kena buat
baru je berehhh
petang baru nak siap
yeelah lembap betul kalau bateri sakit ni
sama cam line tenet aku
sakit belaka
malas nak taip panjang2
tapi rasa cam panjang dah
hehehe
tatap je gambar yee..
kasi korang meleleh petang2 ni
(jahat sungguh aku kan)

kalau ada kelapangan kami sekeluarga pergi pancing udang..tak selalu yee kalau boring sesangat kami pergi lahh..kami pancing kat kolam jee..mana ada sungai kat sini..kl duk paka dulu selalu bila musim udang cik hubby pergi pancing kat sungai..oleh kerana selalu datang kat kolam pancing tu ..cik hubby dapat arga special 10 ingit je sejam..kira berbaloi dah tu pasal harga udang harimau ni 60 inggt sekilo...rasa kl dapat lam 15 -20 ekor..banyak dah tu...bukan hanya dapat santapan udang..selain tu dapat gak merapatkan hubungan kekeluargaan dan mengisi masa lapang...

segar dari kolam

aksi kaki pancing..anak-anak paling suka time abah dapat tangkap udang..


udang masak gulai lemak dan tomyam udang

mee goreng udang


nasi goreng paprik udang

paprik udang dan tumis udang

nasi goreng udang dan udang celuk tepung

gulai lemak udang dan timun batang
udang masak merah

udang goreng kfc dan udang goreng bawang

paling best yang ni sampai aku hirup kuah..gulai udang..terasa cam mee kari..

dah sudaa..tgk aksi budak berdua makan plak..
erm...dah leleh lom aiq liuq korang..hehehe

15 comments:

dyea irdina said...

kak mi udang dlm 20 hekor je bley masak sampai 10 jenis...canggihhhhhhh..sedapnya telio la

miemiey said...

hehehe...hari lain2 laa..kl 20 ekor masak bayak2 mana boleh..hehee...aik.ptg dah ni tak alik keje lagi ke...

kakpah said...

salam. sedapnya makan udang pancing sendiri. Boleh join ni.. Join makan hehe..

Lynn Nasir said...

woh..mmg leleh..slurp!!

~aSHa~ said...

wah mmg meleleh air liur ni...bestnye masak2 kat rumah..rindu gak nak masak2 kat rumah mcm ni...

gambar2 pun cukup selera..belum lagi kalo hidu bau makanan tu...
miemiey...tmpt pancing udang ni area mana...menarik gak kan...

spt miemiey kata leh merapatkan tali kekeluargaan...ye ar masing2 sibuk...time gini la bersama anak2..mesti anak2 teruna berdua tu seronok kan memancing sama....

miemiey said...

kak pah~kak nak join cam ane ni..semua dah masyukk peyuk yg tgl pic2 lam blog je..hahaha...

miemiey said...

lynn~slurpppp..yg gulai udg mmg sesuai..rasa cam mee kari..lain kali kl g pancing plak nak buat mee kari..hehe

LYaFRINA said...

ermmmm.. dappp arrr!!!!!
pncing kat mana tu?? mcm best je...

**k.mie masok k lya masak lemak udang tu.. best arr!!

miemiey said...

asha~miemiey pancing dekat kolam pancing taman samudera..kat jlan highway menuju kuantan...
mmg best kalau g pancing..anak2 suka sgt tangkap udg dgn tgn kl udg naik ke atas...
kat sini best tau berbanding kat kolam lain..agaknya mgkin dh kenal penjaga kat situ..
mmg dapat merapatkan hubungan kami..ank 2 kl tgk abah dia tak kemana2 mmg sure dia ajak abh dia p sini..ank n abah ada hobi sama apa lgi..on jee laa...miemiey gak takde geng lagi ni..hehehe...

miemiey said...

asha~miemiey pancing dekat kolam pancing taman samudera..kat jlan highway menuju kuantan...
mmg best kalau g pancing..anak2 suka sgt tangkap udg dgn tgn kl udg naik ke atas...
kat sini best tau berbanding kat kolam lain..agaknya mgkin dh kenal penjaga kat situ..
mmg dapat merapatkan hubungan kami..ank 2 kl tgk abah dia tak kemana2 mmg sure dia ajak abh dia p sini..ank n abah ada hobi sama apa lgi..on jee laa...miemiey gak takde geng lagi ni..hehehe...

Redbloodsnow said...

adoiii udanggg...gulp gulppp...ngidam zie. tp zie x leh mkn udang kak miemeyyyyyy..sobsobosb. benci resdung, pui pui

mrWann said...

mmg terliur..huhuhu
t nk suh mak wat kan laa..hehehe

mummy_ayu said...

uih..cedapnya udang!! fresh plak tu..buat terliur je...pos sikit sini leh tak? he he he

~Siti Hajar~ said...

salam..

sedapnyer tgk udang2 tu..nmpk fresh, mesti manis kan? pandainyer mimie masak, mcm2 masakan...terliur sy tgk...hehehe

辣炒年糕Blue said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT