jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Tuesday, August 25, 2009

berbuka sebentar tadi....

walaupun aku duk melepaskan tension bosan petang tadi laa kans,,hihi,,tapi tulah mood tuk masak for my family totap mantain...kalau aku mogok masak gak, ala cian kat my hubby and son nk makan apa berbuka kans...so juadah berbuka puasa sebentar tadi ialah cuba teka???ala tgk je gambar kat bawah ni apa tu??haa..pandai pun korang tu namanya nasi lemak...hihi...berlemak lagi aku ni mkn ni..huhu...lauk tuk nasi lemak ni aku buat tumis ikan bilis je..tak sompat nk bli ikan tongkol...ganu kata ikan ayee...yg dlm mangkuk tecik tu daging masak merah.....so lauk tu aku kahwinkan je mkn ngn nasi lomak...mmg tak sedor abis sepinggan makan tadi....nasi lemak ni nanti sahur panaskan kembali..ok laa cik hubby daa pulang dari tarawih(aku off mlm ni ..bendera daa naik potang tadi)huhuhu...cik hubby nk makan bubur kacang laa plak..aku ingat nk buat esok tapi cik hubby nk juga mkn malam ni..katanya windu nk makan sesangat..ok aku pi masak dulu..tak sempat nk jenguk blog korang nnti aku sambung skodeng blog korang nanti yee...


8 comments:

sis_nita said...

amboiiii.. beruntung cik hubby.. mood bosan pon, menu tetap mabeles..

selamat menjamu selera yerr dik..

suhida said...

sedapnye..ni yg tiba2 na masak nasi lemak ni.huhu..klu kem skit bubur kcg ke sini pun mcm best gak kan..ngeeee....hehe

Jiey^Mien said...

bestnya nasi lemak.. ni yg tingin nih.. tp nk masak tak pandai.. :P

yoro okino said...

sodapp nyer
leleh dah nie
adeiii

yoro okino said...
This comment has been removed by the author.
ppb_ppkp said...

hamboihhhhh..sodapppnye..
ada masa imah nak buat nanti ni..uhuhuh..tq mimiey bg idea kat imah..ehhehe

miemiey said...

SIS_NITA~hehe..tulaa beruntung kans..tapi entah cik hubby hargai ke tak???huhuhu....

suhida~masak jgn tak masak...daa abis bubur nya nk kim apa..ciannya..kim pinggn yg blm basuh yer..hhuhhu

miemiey said...

jiey mien~ala cenang jee...tak sush tumis cam biasa jee..nasi tu taruk santan,garam,daun pandan dan halia..pastu masak ..camtu je...

yoro~ala ciannya..suh mak buatkan ye..huhu...

imah~buat jgn tak buat..nnti atar ckit tuk mimi yer..

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT