jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Friday, August 28, 2009

hari ini dan semalam

pepagi lagi pas sahur daa buka blog,

niat dihati nak jenguk kekawan,

lama dah tak sempat nak baca n3 korang,

aku sempat update aku punya n3  daa kira ok,

dengan semangat yang tegar aku nak baca semua arini,

tapi sampai separuh aku daa kecundang,

bayangkan laa apa yg aku skodeng dari jam 6 sampai jam 10,

tak sudah2 juga aku mengomen,

tgl separuh lagi blog kekawan yg tak sempat aku terjah,

mata aku daa tatuk..pinggang daa lenguh,,kepala daa berat..cam jawab soklan matematik,

solly kekewan..nanti aku sambung balik terjah korang,

pas ttp laptop ni bukan aku leh sambung tido,

aku kene kemas umah,lipat kain 10 bakul dlu..,

kejap lagi nak balik umah mak aku,

kene punggah baju 5 beg nak bawa bekal..,

aduiiii..sape suh aku tak tidur tadi..,

tulaa korang tau aku semangat tul rindu korang,,

sebab tu aku skodeng korang,,,

okeylaa,,aku dah nak pi niiii...,

aku nak pi minum air..dahaga..aku cuti daa..

bendera kebangsaan aku dah naik,,semangat merdeka pun adoiii,

sambil tu korang layan apa aku dan family mkn semalam..dan sahur tadi,

tengok dan komen apa yg patut yee,

kasi semangat yg lebih kental kit tuk aku yee...

okey..tata..yeee..........berapa banyak yee daa....

 

inilah menu berbuka semalam nasi sup...telur dadar dan ulam timun cicah sambal lada bawang...simple je aku masak semalam....


ayam goreng kunyit...aku goreng tuk sahur tadi....


mirinda ini ditaja khas oleh cik hubby..sape lg nk belinya kans...hehe...


9 comments:

ppb_ppkp said...

makan mcm tu la sodappppppp.. baru naik selera..hihihi..
mimiey..balik kg mana???

re: posing itu wajib.ahakzzzzzz.
penuh meje sebab ada angin Rajin..ahhaha..kalo imah mai angin MALAS..alamatnya.makan roti Oooooo

yoro okino said...

besh nyer samball
huhuhuhuhu

sis_nita said...

erk! hahahaha! naseb laa akak tak pose.. jadikkk idak lerr terliur nengok menu2 kamu dik oii..

tapi kan.. makkk aiii.. mabelesss menu kamu tuuuu..!

noreen-bulan said...

sodap nmpk sambal tu....
daku suka...
reen baru bgn tido akk baru nak tido..hehehehe

jaijina said...

hukhukhuk, dugaan betul neh..

alyyani said...

miemiey, kalau alya dpt nasi dgn ape2 sup mmg laju je. sebab alya ni mmg suak sup. lagi2 sup ayam

tu la kana, tak cukup kalau setakat sejam je nak melawat blog kawan2. kadang sampai pedih mata dibuatnya. hehehe...

selamat balik kampung tuk miemiey sekeluarga. drive safely ye!

saveme_zero said...

saje nak gugat iman ni..adehhhhhh

miemiey said...

imah~tulah semlm mimi tgk cik hubby mkn laju semacam je..sampai naik juling mata tgk..lapar kot sehari pose...kg mimi dekat je..kat ganu ni gak..kemaman...dlm sejam sampai ar..dekat kan..alamat kl malas tak kan roti je imah..sardin ok lagi tu nk berbuka..hihihi...

yoro~sambal tu pertama kali buatnya..saje nk test..menjadi gak akhirnya..kl adik p kedai ala2 thai cam tu rasanya...

sisnita~ye ke mabeles..simple jek kak..udah tau akak tak pose nnti kl akak da start pose nk masak lagi mabeles kasi kak nita terliur..hehehe..

noreen~tu laa syok sgt mengomen dan skodeng,,sekarang baru mengantuk...sebenrnya biasa duk berebut dgn cik hubby laptop yg satu ni..tu laa lambat skodeng kekawan...

jaijina~tul2x...dugaan..dugaan..janji happy dapt alik kg ni...

alyanni~tul ar tak cukup sejam kans melawat blog kekawan...mimi ingt ke mimi ni skodeng baca lambat tapi mmg daa cam tu tapi tu laa tgk sis nita kl skodeng laju je..ni kene tanya dia ni..agaknya dia tido depan pc kot...masih nk gelak lg pasal cerek tu..hihi...kl somo drive ni driff jawabnya al...

saveme~jgn digugat iman tuh..kureng pahala kans..dugaan ni...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

aku suka mirinda itu..bibir pon merah apa..hehehhe

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT