jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Thursday, August 20, 2009

SALAM RAMADHAN


Assalamualaikum...
Dikesempatan ini, kami sekeluarga ingin mengucapkan salam Ramadhan yg bakal tiba kepada semua teman2 blogger yang setia selama ini.Bulan Ramadhan adalah suatu bulan yang tinggi darjatnya disisi ALLAH dan RASULNYA,dan merupakan penghulu segala bulan.Pada bulan ni juga pintu syurga terbentang luas untuk kita mencari pahala dengan kebaikan yg kita lakukan dan carilah mlm lailatul-qadar disepuluh mlm terakhir....pada kekawn yg mampu jangan lupa bersedekah yer dan jangan membazir (besenya time2 nk buka pose tu,semua nk mkn)....disini aku juga nk minta maaf dengan kekawan semua, manatau selama ni aku ada buat salah n terasa hati kat korang...ongkeh... sebagai menghargai kekawan semua aku nk bagi kad ni tuk korang ..kad sempena ramadhan...kad raya lambat lagi tau...duit raya??meh laa dtg umah aku nnti aku bg duit raya...hehehe(pada ank korang jelah..mak ayah daa expired..hehe..solly,ampun aku hehehe...)pada member blogger yg ada nama kat bwh ni sila amik kad salam ramadhan dari aku sekeluarga kat atas ni...kl ada yg aku lupa letak nama maaf yer..mgkin aku terlupa....huhuhu...tapi amik laa yer juga jgn majuk2...terima kasih kat korang semua kerana sudi jadi member aku ..yelaa aku muda lagi kl berblog ni...berbanding dgn korang yg daa terlebey matang daa..huhu...
~~~FOR MY PRIENDS ~~~~
MAMA SARAH
KAK NITA
AYU SLAMZER
CUTEMIUT
ZAK APEX
RYNA
YATI
KAK TEHA
MAMA HERDA
KAK FIZA
MUMMY ILA
KAK ERYN
KAK AINEY
MAMA DIRA
TINIE
JUE
ALYYANI
SARIMAH
NOORSHA
INA-NABILAH
NEEZA
RYN-ADAM
SHIDAH RAZAK
PIJA
SUHIDA
IBU ARIFA
ARRYANI
NASRIF
CATLINA
NOREEN
MAMA ALYA
DEQ YOROKINO
WARDATUL HAMRA
AYUZACK
KAK IYANA
YATIERABBIT
THANK U ALL..........HOPE BE PRIENDS FOREVER.....
SELAMAT BERPUASA!!!!!

18 comments:

MUMMY ILA said...

TENKIU MIEMIEY... SALAM RAMADHAN GAK UTK AWAK TU.. JGN PONTENG POSA BILA LOM SAMPAI WAKTUNYA TAU..HEHE

sis_nita said...

salam ramadhan juga wat miemiey yerrr..

sis_nita said...

macehh yerr.. wahhhh.. dapat kad pose.. akak suka.. nnti akak amik taw.. lep u laa dik.. akak baru jerr abehh tgk video pak imam lari.. hahaha!

Anonymous said...

Puasa pun nak dekat, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami! tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

tapi kalau still tak ada effect gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya



SELAMAT BERPUASA!!!!!!!

http://malaysiansmiles.blogspot.com

CuTeMiUt78 said...

salam ramadhan..
mekacih beri kad tu..
nice je..
okies.. selamat berpuasa ya

KasiH said...

Salam Ramadhan to u too...semoga ibadah kite diterima olehNya...

Fiza Nordin said...

salam mimi...
akak mai nak amik kad nih
tq yek yang :D

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK JUGA UTK MIMI & KELUARGA
SEMOGA RAMADHAN KALI INI MEMBAWA SERIBU RAHMAT UNTUK KITE SEMUA
INSYA ALLAH, AMIN...

pst, tepung almond london tu akak tak buat sendiri le...tapi dijamin sedap tau...takmo try ke? rm7.50 je sepeket termasuk kos penghantaran tu...jom le try!

alyyani said...

tq mimemiey. alya amik ek. selma tberpuasa utk mimiey sekeluarga ye. moga kita dpt lebih keberkatan di bulan mulia ni. amin...

miemiey said...

mummy ila~sama2..ambik yer kak..selamt berpose..ponteng tu mmg idak laa tapi tu laa kl daa bendera merah kenalah cuti..

sis nita~lewatnya akak tercayang ni tito...overtime ke,mklumlah daa dekat nk pose ni...hehehe...mengaudit abg joe laa tu..kelakarkan video tu kan..hehehe...

anonymous~thank diatas info yg brguna tu..selamt berpuasa...

miemiey said...

cute miut~hehe..sama2..amek yer..buat kenang2an..selamt menyambut ramadhan yg bakal tiba.

kasih~selamt berpuasa..insyaallah moga2 ALLAH terima amln kita..jgn lupa terawih mlm ni..byk fadilatnya..dosa kita diampun kan oleh ALLAH...

kak fiza~amek laa kad tu akak nnti tepek buat resepi..hahaha...tepung tu nnti nk buat cam ane..akak bleh tak tunjuk cara nk buat step by step dkt blog akak...

allyani~selamt menyambut ramadhan...moga2 kita mendapt keberkatn dari ALLAH....

suhida said...

salam ramadhan miemiey...mekasih bagi kad.hehehe..

yoro okino said...

thnx akak...
selamat berpose gakk..=)

Mama-Danish & Sarah said...

SELAMAT BERPUASA BU....

TERIMA KASIH UTK KAD YG CANTIK TUU...NANTI MAMA AMBIK K...

jaijina said...

mie, thank untuk kad tu ek..selamat berpuasa jugak pada mie & family..

neezareef said...

slmt berpuasa maaf zahir dan batin spjg berblogging.

Noina said...

TQ miemiey..nanti akak tepek kat blog yek!

miemiey said...

suhida~sama2..ambik yer..

yoro~selamt berpose yer dik..duk ngn member tu sahur tak???

mama sarah~ambik yer mama...buat print..fotostat pun takpe hahaha..selamt berpose ye mama..

jaijina~selamat berpuasa juga...larat ke ada bb dlm peyut tu??

neezareef~marilah kita saling bermaaf-maafan...

noina~tepek jgn tak tepek!!!selamt berpose yer...

strawberi @ mamadira said...

Salam miemiey...

mekasih bg kad..
1st time dpt ekad ni..
shantek2..

selamat berpuasa ye..
semoga diberikkan kesihatan yg baik dan dpt menambah amaln di bulan ramadhan ini..

hehe..umah ko kat ner??
nak collet duit raya... :)

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT