jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Wednesday, August 05, 2009

main masak -masak

Semalam aku tul2 bzzzzzz,mengantuk lagi..mmg peeennnaatt... sgt2... so tu pasal aku tak sempat langsung nk buat n3 pasal lunch semlm..hari ni aku rajin nk buat n3 ni...sbb dah takde corito lain..daripada duk berabuk je blog aku, baik aku buatkan kekwn meleleh air liuq tgk aku msk(cam sodap sgt ke???, aku masak yg nk buat org terliur,huhuhu)anak2 aku kl bab ngatoh(loghat ganu)mmg no 1..mcm pergi kfc..jadi aku pun goreng ayam ala2 kfc ni....tapi kene mkn dgn nasi laa...baru laa konyang..


lunch semlm aku duk merajinkan diri nk masak ni...masakan aku ni aku reka cendiri tau..main campak2 je..aku punya suka...last2 dah jadik favourite family aku plak(nasib bdn aku yg besor ni,beruntung tul dpt cik hubby kl bab mkn xpernh komen apa2...masin ke tawau ke pahit ke???tak pernah...tak percaya????btul!!!aku beri nama masakan ni AYAM GORENG BERTEPUNG MASAK MASAM2 MANIS2(cam tajuk cte P.RAMLEE plk)



cuba kekawn teka..apa ke bende ni????haha...sebenrnya ni lesung batu aku punya laa..bukan nk menayang lesung batu tu..tapi yg cedey nye,, masa aku duk masak ayam goreng aku sempat berangan nk mkan kangkung goreng belacan...cpt2 telefon hubby suh beli kangkung...tapi hubby cari satu kedai je..kedai tu plak x de kangkung...(hubby yg kepanasn daa malas nk cari kedai lain,terus alik umah)..kempunan laa aku..da laa aku dah tumbuk ko bawang n belacan(jadiknye aku cpan dlm peti ais )..tup!tup!esok aku bikin nasi goreng belacan laa pulok...so tak de la sayur mayur semlm... 


ARGHHHHH!!!!ilang dahaga aku tengahari cam gini minum air sirap bandung ni..ais oh ais!!!


....................................................................................................................

TEA TIME 

Teh tarik satu!!!!!petang2 cam gini best jugak perkene ngan teh tarik panas...ingt kedai mamak je ada..umah aku pun ada gak...sape 2nk rasa aku buat teh ni dtg laa umah aku..qiqiqi...cik hubby blik koje panas2 ni,segor-megor je lotih-lotih pas minum teh buatan aku ni....agak2 nye laa.Teh ni sebenrnya kesukaan mak aku(kl mak dtg umh mesti aku kene stanby stok susu n tea byak2,die tak minum air lain)..eh,cam rindu plak kat mak aku'''huhuhu'''


cempedak ni mama sarh yang kasi, jadik goreng pon sodap......bleh laa jadik menu tu family aku petang ni...tq mama yer..!!!kl ada kasi lagi....                                                                                                                             


erm,,ni laa hasilnya cempedak tadi pas aku goreng...kelakor pulak aku tgok rope cempedak aku goreng ni,cam jadik tak jadik je..hahaha..ko orang yg dah teree buat ni ajar laa aku..bleh juga aku buka kedai pas ni..kl begini laa aku buat goreng cempedak,alamak bankrup laa kedai aku nanti..!!walau bagaimanapun,cik hubby kesayanganku kene perabihkan semua ni!!!(kes isteri dore somi ni)bior tak sodap pun...sebahagian lagi goreng cempedak ni aku kasi kat mama Sarah(dah mmg cempedak mama punya kans)mama Sarah tu mengidam kot nk mkn aku buat ni..qiqiqi(jgn mare mama)kl tak sodap mama diam udh laa kl tak ibu mogok..kwah kwah..kwah!!  ini sahaja laa menu hi-tea petang semalam....konyang je aku rasa,mengantuk pun ada gak ni..biasa laa konyang mesti mengantuk plak jadinye.Daa tu pi laa tido...


4 comments:

mummy teha said...

wey cedapnye cempedak ngn air bandung tuuuuuuuu.leleh aku kt cni ha...

alyyani said...

da la tgh lapar, singgah sini betambah lapa. miemiey housewife ke?

Mama-Danish & Sarah said...

cempedak goreng bu memang mabeles oooo... tak tipu nyer...

tapi kalau ada cempedak lg, mama rasa dok sapa hati doh nak dera bu grg lagi...cian mama tgk bu mcm dok lepas nyawa....

kita makan sesaje gitu doh la plak lepas ni...sedap apa....

miemiey said...

mummy teha~memang cedappp siot laaa...cian kat ko kak..sampai leleh air liuq..cam ane erk??nk kene pos ke,blum sempt sampai sana dh basi...kak ko goreng kurma daa laa..hihihi...

alyyani~kl lapor jom la mkn,kak ko rasa dkt monitor daa laa..hahaha...ye mimi housewife sesambil tu mimi jaga ank kawan(mama danish sarah~blog die ada kat tepi)intai2 laa...

mama sarah~tul ke mama,,ke mama angkt puji bu kat cni...hahaha...mmg dok lepas nyawa...abah j tolong bg oksigen..kihkih...kl dok,,x jadi cempedk mama tu...tu pasal sedap sgt tu..

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT