jangan lupa klik tau>>fun n enjoy>>

Monday, August 24, 2009

HARI MERDEKA DI SEKOLAH

Hari khamis lepas,sekolah Ayie mengadakan Hari Sempena Sambutan Bulan Kemerdekaan..jadi Ayie tak ketinggalan untuk masuk pertandingan...pada mulanya Ayie masuk 2 acara..iaitu pertandingan menyanyi lagu patriotik dan pakaian beragam..nk pecah kepala jua memikirkan apa yg nk dipakai..leceh tul aku pkir..lastnya aku ingt nk p cari baju askar je..kan merdeka...sesuai tu kot temanya..tapi lastnya tak jadi ..cikgu kata ayie kene pilih satu je acara tak leh banyak2 bg peluang kat pelajar lain...so nyanyi je Ayie kan senang..hafal punya hafal lagu tu...sampai naik pekak telinga aku..sekali dgn aku pun nyanyi sebab kasihan tgk Ayie nyanyi pitcing lari daa...aku jadi cikgu vokolnya..qiqiqi...akhirnya dapat laa no 3...jadi laa Ayie ...alhamdulilah..dapat hadiah kat bawah ni...tu....ada tu,,,,,meh kita tgk apa hadiahnya....walaupun tecik je..tapi kan bukan senang nk dpt no 1,2,3 kan..huhuhu...ni daa kira ok usaha Ayie menghabiskan bekalan suara nya...sorry laaa lambat kuarkan n3 ni..pasal byk sgt n3 yg ptt didahulukan...hihihi...mcm best sgt n3 aku selama ni...layanzzzz je laaa......................sebelum aku chau dlu marilah kita semangat ckit nk sambt merdekakan...ikut aku laungkan ni..MERDEKA!!!MERDEKA!!!!MERDEKA!!!!pastu ikut aku nyanyi plak...TANGGAL 31 BULAN 8 ..57.....................(sambung cendiri yer,aku dah ponat ni pose kan,,,,huh..huh...huh...)semput...............

p/s::sebelum aku out aku nk ucapkan tahniah pada member rapat aku sejak form 4 n 5 selamat melahirkan ank perempuan pada hari sabtu..iaitu tak lain ayu slamzer tapi kat dlm blogger ni dia lebih dikenali dgn nama oya aloya.................ayu siot tgu aku g umah mu ye...nnti aku alik kemaman laa..............jelous aku kau dapt girllllllzzzzzzz..alhamdulilah, kau dan ank kau selamat....

inilah hadiahnya...sekotak pensel..cantikkan, berwarna-warnikan...


Ayie yang sedang syok menilik hadiah apa yang dia dapat...walaupun kecik je hadiahnya namun Ayie tetap puas hati setelah bertungkus-lumus menghafal lagu patriotik...bukan senang tau.... 


                                                                            

  ************************************************

Fathilat Solat Terawih


FADHILAT SOLAT TARAWIH PADA BULAN RAMADHAN

~Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat 

Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

~jom solat~

2 comments:

sis_nita said...

haaa.. nnti lehh laa karaoke ngan acik yerr ayie..

miemiey said...

boleh..tapi tak takut semput datang ke???

CONTEST@GIVEAWAY                                       LAYOUT